وصفتنا النهاردة كرواسون صيامي |
كرواسون صيامي
مقدم من الشيف : هناء فهمي
مدة التحضير : 10 دقائق
مدة الطهي : 30 دقيقة
نص كيلو دقيق منخول
1 ملعقة كبيرة خميرة فورية
2 ملعقة كبيرة لبن بودرة صيامي
2 ملعقة كبيرة كاكاو اختياري
1 ملعقة كبيرة خل
4 ملعقة كبيرة سكر
نص كوب زبدة تونسي او مارجرين نباتي بدرجة حرارة المطبخ
1 كوب ونص ماء دافئ
ذرة ملح
نشا للفرد
2 ملعقة كبيرة زبدة للفرد
قطعة شيكولاتة صيامي بدون لبن مسيحة علي حمام مائي
1 ــ ننخل الدقيق ويوضع الخميرة وذرة الملح
2 ــ ثم نأخذ ملعقتين من الدقيق ويترك علي جنب لحين الاستعمال ثم يوضع الذبدة ويفرك الدقيقوكويس اوووي
3 ــ ثم يوضع الماء الدافئ والخل علي الدقيق وتعجن كويس وتكن العجينة خفيفة شوية بسيط
4 ــ نقسم العجينة نصين نص هنكمل عجنة بالمعلقتين الدقيق والنص الثاني بالكاكاو
5 ــ ثم تترك العجينة لمدة ساعة في مكان دافئ حتي تخمر وتتضاعف حجمها
6 ــ لو مش هنعمل العحينة بالكاكاو هنعجن عادي خالص
7 ــ بعد التخمير تقسم كل عجينة الي 6 كور متساوية
ونفرد كل كورة بوضع شوية نشا تحت وفوق الكورة
8 ــ ثم توضع كل الكور بعد الفرد علي بعض وبين كل كورة والثانية يوضع كيس بلاسيتك حتي لاتلتصق ببعض
9 ــ ثم نأخذ كورة مفرودة وتوضع قطعة زبدة عليها وتوضع كورة بني وهاكذة اربع كور بالتبادل ونقطع مثل التورتة ونبروم العجينة كروسون
10 ــ ثم يوضع الكرواسون في صينية بها ورقة زبدةويدهن الوش بالزبدة والنسكافية وتدخل فرن سخن مسبقا علي درجة حرارة 180 حتي يتم النضج
11 ــ تجمل وحدات الكروسون بشيكولاتة سايحة علي حمام مائي
12 ــ ملحوظة مهمة
## لو مش عايزة عجينة بالكاكاو نشيل الكاكاو ونعجن عادي
## لازم العجينة تبقي طرية شوية
## ممكن نحشي شكولاتة خام
## وممكن نحشي زيتون وجبنة صيامي
تحياتي الشيف هناء فهمي
ليست هناك تعليقات