
![]() |
وصفتنا طريقة عمل كفتة الحاتى المصرية |
وصفتنا طريقة عمل كفتة الحاتى المصرية
أكلات مصرية. قسم أكلات مصرية أو المطبخ المصرى هو قسم متخصص لمحبى الأكلات المصرية الأصيلة والمميزة من الأكلات المصرية الرائعة و المميزة.
يشتهر المطبخ المصري بمذاقه المصري الخاص مع وجود بعض التأثيرات الغنية التي تثريه، خاصة التأثيرات التركية والشامية (سوريا)، ودول البحر المتوسط (إيطاليا) .
العديد من الأطعمة المصرية ما زال موجوداً منذ آلاف السنين عند المصريين مثل الخبز الذي يطلق عليه المصريون (العيش البلدي) والفول (المدمس) وكعك العيد عند المصريين في عيد .
المقادير- 50 x جرام دهن ضانى ((لية))
- 3 x عدد فص ثوم
- 2 x معلقة صغيرة كزبرة جافة مطحونة
- 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
- 1 x معلقة صغيرة ملح
- 1 x معلقة كبيرة بقدونس طازج
- 1 x كيلو لحمة مفرومة
- 1 x عدد بصلة (كبيرة)
- 1 x معلقة كبيرة زيت عباد شمس
الخطوات
- هنفرم البصلة كويس ونصفى ميتها فى بولة ونسيبها على جنب.
- هنفرم الثوم كويس مع الكزبرة والملح والفلفل.
- هنفرم الدهن ونضيف كل المكونات على اللحمة المفرومة ونخلطهم كويس جدا.
- هنبل ادينا بمية البصل وهنصبع الكفتة على أسياخ حديد للشوى أو على يد معلقة خشب مدورة لو مفيش أسياخ.
- بعد تصبيع الكفتة هنشيلها من السيخ بحرص.
- على نار عالية هنسخن طاسة ومعلقة زيت وهنضيف صوابع الكفتة ونقلبها بحرص لمدة 5 دقائق وبعدين نوطى النار ونقلبها لمدة 10 دقائق لحد ما تستوى وبالهنا والشفا.
ليست هناك تعليقات