
وصفتنا النهاردة طريقة عمل الملبن صيامى |
الملبن
مقدمة من الشيف : هناء فهمي
مدة التحضير : 10 دقائق
مدة الطهي : 30 دقيقة
3 كوب سكر بودرة
1 كوب نشا
3 كوب ماء
2 ملعقه صغيرة مياه ورد
2 ملعقة كبيرة جيلاتين بودر
4 ملعقة عسل جلوكوز
ذرة ملح ليمون
1 ــ يوضع السكر مع النشا مع الماء ويقلب جيداااا
ثم يوضع الجيلاتين ويقلب وماية الورد ويقلب جيدا
2 ــ يرفع علي النار ويقلب بالمضرب اليدوي باستمرار حتي يغلظ القوام
3 ــ نهدي النار ويقلب جيداااا لمدة نصف ساعة حتي يتم النضج ممكن يوضع لون احمر او اخضر وممكن يوضع مكسرات علي حسب الرغبة
4 ــ لما نقلب والمضرب يبقي تقيل في التقليب يبقي بكدة الخليط استوي
5 ــ نحضر قالب كيك او صينية ويوضع بها كيس بلاستيك ويروش بالنشا ويوضع خليط الملبن ويساوي ويوضع علي الوش نشا ويترك يبرد
6 ــ ثم يقطع بالسكينة مدهونة زيت
تحياتي الشيف هناء
ليست هناك تعليقات