مساحة إعلانية

اخبار الكنيسة[cards]

recent
جاري التحميل ...
recent

التعليقات

اخبار مصر[cover]

فيديو[broadcast]

مواقع [vcover]

إتصل بنا



إذا أعجبك محتوى مدونتنا نتمنى البقاء على تواصل دائم ، فقط قم بإدخال بريدك الإلكتروني للإشتراك في بريد المدونة السريع ليصلك جديد المدونة أولاً بأول ، كما يمكنك إرسال رساله بالضغط على الزر المجاور ...

recent

آخر الأخبار

recent

احصاءات المدونة

التسميات

تابعني على مواقع التواصل

جميع الحقوق محفوظة

اخبار الكنيسة والاقباط اليوم

2016

الأحد، 31 ديسمبر 2017

طريقة عمل قراقيش اومنين بالعجوة اوسادة


طريقة عمل قراقيش اومنين بالعجوة اوسادة 





قراقيش اومنين بالعجوة اوسادة
بالسمن البلدي

مقدمه من الشيف : هناء فهمي
مده التحضير       : حوالى ساعه
مده الطهى          : حوالى 30 دقيقة

1 كيلو دقيق
نصف كيلو سمن بلدي
1 ملعقة كبيرة خميره فوريه
1 كوب حليب دافئ او ماء
معلقه كبيره سكر
سمسم و ينسون و شمر علي حسب الرغبة ممكن سمسم بس
نصف صغيره بيكنج بودر
نصف صغيره ملح

للحشو
عجوة او ملبن

1 ــ نضع السمنه على النار تقدح
2 ــ ننخل الدقيق والبيكنج بودر والخميرة والملح ونضع السمسم ويقلب جيدااااا ونعمل حفرة في النص
3 ــ يوضع السمن  بعد القدح علي الدقيق ونقلب ولما تهدى شويه نبس بإيدينا من 5 إلى 10 دقائق  4 ــ ونكمل العجن بالحليب الدافئ او الماء الدافئ ونلم العجينه ونشكلها
4 ــ وتترك ونغطيها تخمر ونبتدى نقطعها ونشكلها نفرد جزء من العجينه ونحط العجوة او الملبن ونلفها رول ونقطعها أو نفردها ودة علي حسب الرغبة
5 ــ ويكون سمكها وسط ونقطعها صوابع بالطول ونرصها فى صوانى ونسيبها تخمر تانى نصف ساعة وتخبز على درجة حرارة 190 ولما الوش مايحمرش  نولع الشوايه الوش يتحمر
ملحوظة
## الفرن لازم يكون سخن قبل دخول الصواني بربع ساعة
## لو عايزها ناعمة جدااا زوري شوية سمن
## ممكن نحشي العجينة بالعجوة او الملبن
## لو حشينا عجوة او ملبن مانحطش حاجة علي العجينة غير السمسم

تحياتي الشيف هناء فهمي

ليست هناك تعليقات

جميع الحقوق محفوظة لــ اخبار الكنيسة والاقباط اليوم 2015 ©