
طريقة عمل قراقيش اومنين بالعجوة اوسادة |
قراقيش اومنين بالعجوة اوسادة
بالسمن البلدي
مقدمه من الشيف : هناء فهمي
مده التحضير : حوالى ساعه
مده الطهى : حوالى 30 دقيقة
1 كيلو دقيق
نصف كيلو سمن بلدي
1 ملعقة كبيرة خميره فوريه
1 كوب حليب دافئ او ماء
معلقه كبيره سكر
سمسم و ينسون و شمر علي حسب الرغبة ممكن سمسم بس
نصف صغيره بيكنج بودر
نصف صغيره ملح
للحشو
عجوة او ملبن
1 ــ نضع السمنه على النار تقدح
2 ــ ننخل الدقيق والبيكنج بودر والخميرة والملح ونضع السمسم ويقلب جيدااااا ونعمل حفرة في النص
3 ــ يوضع السمن بعد القدح علي الدقيق ونقلب ولما تهدى شويه نبس بإيدينا من 5 إلى 10 دقائق 4 ــ ونكمل العجن بالحليب الدافئ او الماء الدافئ ونلم العجينه ونشكلها
4 ــ وتترك ونغطيها تخمر ونبتدى نقطعها ونشكلها نفرد جزء من العجينه ونحط العجوة او الملبن ونلفها رول ونقطعها أو نفردها ودة علي حسب الرغبة
5 ــ ويكون سمكها وسط ونقطعها صوابع بالطول ونرصها فى صوانى ونسيبها تخمر تانى نصف ساعة وتخبز على درجة حرارة 190 ولما الوش مايحمرش نولع الشوايه الوش يتحمر
ملحوظة
## الفرن لازم يكون سخن قبل دخول الصواني بربع ساعة
## لو عايزها ناعمة جدااا زوري شوية سمن
## ممكن نحشي العجينة بالعجوة او الملبن
## لو حشينا عجوة او ملبن مانحطش حاجة علي العجينة غير السمسم
تحياتي الشيف هناء فهمي
ليست هناك تعليقات