مساحة إعلانية

اخبار الكنيسة[cards]

recent
جاري التحميل ...
recent

التعليقات

اخبار مصر[cover]

فيديو[broadcast]

مواقع [vcover]

إتصل بنا



إذا أعجبك محتوى مدونتنا نتمنى البقاء على تواصل دائم ، فقط قم بإدخال بريدك الإلكتروني للإشتراك في بريد المدونة السريع ليصلك جديد المدونة أولاً بأول ، كما يمكنك إرسال رساله بالضغط على الزر المجاور ...

recent

آخر الأخبار

recent

احصاءات المدونة

التسميات

تابعني على مواقع التواصل

جميع الحقوق محفوظة

اخبار الكنيسة والاقباط اليوم

2016

الجمعة، 26 يناير 2018

وصفتنا النهاردة تصنيع السجق


وصفتنا النهاردة تصنيع السجق



وصفتنا النهاردة تصنيع السجق


تصنيع السجق
مقدم من الشيف : هناء فهمي
مدة التحضير     : ساعة
مدة التسوية      : 20 دقيقة


نص كيلو لحمة كندوز
200 جرام لية ضاني او دهن لازم
نص كيلو هنك ضاني { ممبار }
نصف كوب فول صويا او برغل
نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود مطحون
نصف ملعقة صغيرة كمون مطحون
نصف ملعقة صغير كزبرة مطحون
1 ملعقة صغيرة توابل سجق مهم جدااا
نص ملعقة صغيرة بصل بودر
نص ملعقة صغيرة ثوم بودر
1 ملعقة صغيرة ببريكا
ربع ملعقة صغيرة جوز الطيب مطحون
ربع ملعقة صغيرة حبهان مطحون
ربع ملعقة صغيرة قرفة مطحون اختياري
1 تفل بصلة مفرومة
1 قرن فلفل رومي احمر مهروس
نصف ملعقة ثوم مفروم
ملح علي حسب الرغبة
قمع بلاسيتك


1 ــ ننقع الفول الصويا او البرغل في ماء سخن لمدة 5 دقائق ويصفي من الماء ويترك لحين الاستعمال نغسل الهنك الضاني كويس اوووووي بالملح والخل والدقيق بعد تنظيفة


2 ــ يوضع تفل البصلة والقرن الفلفل الرومي الاحمر واللية الضاني واللحمة المفرومة والبرغل او الفول الصويا المنقوع في الكبة ويضرب جيدااااا


3 ــ يوضع جميع التوابل علي اللحمة ويتتبل اللحمةجيدا


4 ــ نحضر القمع البلاسيتك ويدهن بالزيت وندخل الهنك { الممبار } فية لسهولة دخول الهنك ونبتدي نحشي باللحمة زي مابنحشي الممبار العادي 


5 ــ عند الحشو بنربط طرف الهنك من تحت ونحشي وبعد ما نخلص الجزء نربط الطرف الثاني


6 ــ نبتدي نمسك كل جزء من الممبار ونبروم علي اد صابع السجق اللي انتي عايزة


7 ــ بعد مانخلص كل الكمية نبتدي نعلقها في المطبخ بس بعيد عن الحرارة نعلقها علي حبل لازم ودة اللي بيشمع السجق ويحولة من لحمة مفرومة الي السجق يتعلق  يومين في الشتاء ويوم في الصيف


ملحوظة
## تعليق السجق مهم جدااااا جدااااا ودة مش هيبوظة يتعلق بعيد عن الحرارة
## ممكن نزود توابل السجق
تحياتي الشيف هناء فهمي

ليست هناك تعليقات

جميع الحقوق محفوظة لــ اخبار الكنيسة والاقباط اليوم 2015 ©