
الجمبري المقلي بالفرن او الاكتفراي وشوربه الجمبري |
الجمبري المقلي بالفرن او الاكتفراي وشوربه الجمبري
استمتعي بتناول الجمبري وشوربته بطريقه صحيه دون زياده وزن
مقدم من خبير الطهي الصحي نهير مدحت
المكونات:-
- كيلو جمبري
-كميه وفيره من الثوم المفري
- توابل ( ملح - فلفل - كمون - قرفه - جنزبيل - بابريكا - مسالا سمك )
- ليمون
- خل
- دقيق
- نشا
- 3 ل 4 ملاعق زيت
الطريقه
- ينظف جيدا بوضعه بمصفاه ووضع المصفاه بحله عميقه مليئه بالماء وتغطيسه عده مرات
- ثم نقوم بازاله الراس والظهر واتركي جزء صغير من الذيل جنبيهم لاستخدامهم بعمل شوربه
- املي وعاء مره اخري بناء به القليل من الملح والخل والدقيق والليمون غطسي المصفاه بالجمبري وارفعيه سريعا واشطفي جيدا
- افري الثوم مع الملح والفلفل والكمون والبابريكا والمسالا والقرفه والجنزبيل
- اضيفي القليل من الخل للتتبيله وتبلي الجمبري وجنبي جزء للشوربه واتركيها قليلا
- بطبق ضعي النشا والدقيق وبدري حبات الجمبري أو بكيس ضعي النشا والدقيق والزيت وهزيهم جيدا ثم ضعيهم في مصفاه وهزيها جيدا ثم بصنيه
- في فرن سابق التسخين علي درجه حراره عاليه ادخلي الجمبري بعد رشه بالزيت واتركيه حتي تمام النضج أو ضعيه في الاكتفراي
لعمل الشوربه
- ضعي كوبان من الماء والتتبيله وبصله مفريه ورؤوس الجمبري فقط او مع القشر واتركيهم 10 دقائق لتكون جاهزه لتزيني بها سفرتك
#Noheer_Recipes
#هنعشها_صح_ونتعلم_نحسب_سعراتها #مع_بعض_هنقدر #Life_style #تصويري #يومياتي
#Noheer
ليست هناك تعليقات