مساحة إعلانية

اخبار الكنيسة[cards]

recent
جاري التحميل ...
recent

التعليقات

اخبار مصر[cover]

فيديو[broadcast]

مواقع [vcover]

إتصل بنا



إذا أعجبك محتوى مدونتنا نتمنى البقاء على تواصل دائم ، فقط قم بإدخال بريدك الإلكتروني للإشتراك في بريد المدونة السريع ليصلك جديد المدونة أولاً بأول ، كما يمكنك إرسال رساله بالضغط على الزر المجاور ...

recent

آخر الأخبار

recent

احصاءات المدونة

التسميات

تابعني على مواقع التواصل

جميع الحقوق محفوظة

اخبار الكنيسة والاقباط اليوم

2016

الثلاثاء، 12 ديسمبر 2017

وصفتنا النهاردة تورتة الشكولاتة الصيامي


وصفتنا النهاردة تورتة الشكولاتة الصيامي



تورتة الشكولاتة الصيامي

مقدمة من الشيف : هناء فهمي
مدة التحضير       : 15 دقيقة
مدة الطهي          : 40 دقيقة حوالي

2 ونص كوب مج دقيق منخول مرتين
1 كوب سكر عادي
1 ونص كوب ماء مذاب فية الكريمر او كوب لبن جوز الهند
8 ملاعق كبيرة كريمر
2 ملعقة كبيرة نشا
2 ملعقة كبيرة دقيق درة
2 ملعقة كبيرة خل
2 كيس فانليا
1 ونص كيس بيكنج بودر كيك شيف
ربع كوب زيت
رشة ملح
3 ملعقة كبيرة كاكاو خام
ربع كيلو كريم شانتية صيامي
ربع كيلو شكولاتة خام صيامي

1 ــ ننخل الدقيق الابيض مع النشا مع دقيق الدرة مع البيكنج بودرمع الكاكاو مع رشة الملح وينخل مرتين ويترك لحين الاستعمال
2 ــ نضرب الماء والسكر والكريمر والفانليا والخل والزيت مع بعض في الخلاط ضرب جيدااا
3 ــ ثم يوضع الخليط في بولة ثم يوضع علية خليط الدقيق شوية بشوية
حتي تتكون عجينة الكيك
4 ــ ثم توضع في صينية مقاس 26 او 24 بس تكون عالية مدهونة زيت ومرشوشة كاكاو او دقيق
وتدخل فرن سخن مسبقا علي درجة 180 حتي يتم النضج
5 ــ ممنوع نفتح الفرن غير بعد 30 دقيقة ونعمل اختبار علشان نعرف الكيك استوي ولا لسة بوضع خلة في الكيك لو طلع عجينة تبقي لسة
6 ــ نكون مجهزين الكريم شانتية
نضرب ربع الكيلو او اكتر شوية بوضع 5 ملعقة كريمر علي الكريم شانتية وكوب ماء ويضرب جيدااااا لازم الكريمة تبقي تقيلة ومنوع يوضع الماء مرة واحدة لانة ممكن يكون كتير او قليل نحتاج
وتوضع في الثلاجة لحين الاستعمال
7 ــ بعد تسوية الكيك تترك تبرد تماما وتقسم الي 2 او ثلاث ديسكات
ثم تسقي بالشربات
بوضع 2 ملعقة كاكاو خام نص كوب ماء وشوية سكر علي حسب الرغبة
وتسقي بها الكيك ثم توضع الكريم شانتية وتجمل علي حسب الرغبة وعلي الوش والجوانب يوضع شبكولاتة خام مبشورة
8 ــ ملحوظة
## ممكن نعمل صوص شكولاتة خام ونجمل بيها
بوضع مكعب من الشيكولاتة وملعقة زيت وربع كوب ماء وعليهم 2 ملعقة كريمر وعلي نار هادية ونقلب لغاية مايتكون الصوص
## لو استعملتي كاكاو خام يوضع السكر البودرة علي حسب الرغبة وانتي بتجملي
## ممنوع فتح الفرن اثناء الخبيز
## يكون الفرن سخن قبل الخبيز ب 10 دقائق

تحياتي الشيف هناء فهمي

ليست هناك تعليقات

جميع الحقوق محفوظة لــ اخبار الكنيسة والاقباط اليوم 2015 ©